Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2009

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

www.ecogreens.gr - email: ecogreen@otenet.gr

Κολοκοτρώνη 31, 10562, τηλ. 210.3241001, fax 210 3241825Νέα Πεντέλη, 5 Δεκεμβρίου 2009

Οικολόγοι Πράσινοι

Μελισσίων – Βριλησσίων – Πεντέλης

http://ecogreensba.blogspot.com/Λίγα λόγια για την Νέα Πεντέλη από τα μέλη μας:

Ζητάμε να κατασκευασθεί μία βρύση με δωρεάν πόσιμο νερό στο κέντρο κάθε πλατείας του δήμου μας για να ξεδιψάνε τα μικρά και τα μεγάλα παιδιά.
Χαιρετίζουμε την απόφαση να λειτουργεί το πνευματικό κέντρο του δήμου μας και τα απογεύματα και παρακαλούμε να λειτουργεί και τα πρωινά του Σαββάτου.
Απαιτούμε να αποδοθεί στους κατοίκους ο χώρος του πρώην ναυτικού νοσοκομείου (ΝΙΕΘ / ΝΙΕΝ) ελεύθερος για χρήση και με εξασφαλισμένη 100% την προστασία του πρασίνου. Οι δημότες Μελισσίων και Νέας Πεντέλης να αποφασίσουν για την χρήση του κτιρίου ΝΙΕΘ: Πολιτιστικό κέντρο, κινηματογράφος, αναψυκτήριο, βιβλιοθήκη, κλπ.
4. Διαφωνούμε με την μελέτη που κάνει ο δήμος Νέας Πεντέλης με το Ε.Μ.Π. σχετικά με την ανάπλαση της ανακαινισμένης πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου και της παιδικής χαράς:

· ΝΑΙ στην διαλογική συζήτηση για την κεντρική μας πλατεία και στην σταδιακή βελτίωση της.

· ΟΧΙ στην απορρόφηση κονδυλίων ενάντια στη βούληση των κατοίκων.

· ΟΧΙ στην ταλαιπωρία ξανά μετά από 4 μόλις χρόνια για να ξαναφτιάξουμε τι; Κάτι που ήδη ανακαινίσαμε και χαιρόμαστε να χρησιμοποιούμε;

· ΟΧΙ στα χαλκευμένα δελτία τύπου σχετικά με την πρώτη διαβούλευση που έγινε την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου. Καλούμε τον δήμαρχο να ανασκευάσει το σχετικό δελτίο τύπου που αναρτήθηκε στο site του δήμου και διαστρεβλώνει την αλήθεια: Κανένας κάτοικος δεν μίλησε θετικά για την ανάπλαση της πλατείας: Ολοι μίλησαν είτε πλήρως αρνητικά είτε μερικά.Να αυξηθούν τα δρομολόγια των τοπικών λεωφορείων σε συχνότητα ανά 10 λεπτά για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.
Να υιοθετηθεί από τον δήμο μας η πολιτική μηδενικών αποβλήτων: - Διαλογή στο σπίτι - Δωρεάν κάδοι κομποστοποίησης σε όλους - Δημοτικό διαλογητήριο στο δήμο μας - Κομποστοποίηση των κλαδεμάτων στο δήμο μας (και όχι πέταμα στη χωματερή) - Απασχόληση των νέων δημοτών σε επιχειρήσεις μηδενικών απορριμμάτων του δήμου.
Κατασκευή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) σε ανενεργά λατομεία του Πεντελικού.
Βιοκλιματική αναβάθμιση και θερμική μόνωση των κατοικιών του δήμου.


Για πληροφορίες:

Αλέξανδρος Αργυρόπουλος, Νέα Πεντέλη, alargy@gmail.com, 6942-496769

Αννα Ριτσατάκη, Μελίσσια, annarits@hol.gr, 6976-510456

Γιώργος Αποστολίδης, Μελίσσια, consult@otenet.gr, 6946-101519

e-mail: ecogreens-ba@googlegroups.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου