Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Καθαρισμός της ρεματιάς Πεντέλης - Χαλανδρίου

Η πανδημία που έχει ενσκήψει σε όλη την υφήλιο έχει αυξήσει την ανάγκη του κόσμου για μικρές τοπικές βόλτες αναψυχής στην περιοχή μου ζει ή εργάζεται.


Για το σκοπό αυτό, αλλά και γενικότερα για την καλύτερη προσβασιμότητα των μονοπατιών της ρεματιάς, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021, μέλη και φίλοι του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης - Χαλανδρίου
sosrematia
μαζί με τον καταξιωμένο χαρτογράφο
Stefanos Psimenos
καθάρισαν τα μονοπάτια της ρεματιάς στα Μελίσσια από σπασμένα και πεσμένα κλαδιά που συσσώρευσε η Μήδεια.






Οδηγίες έδινε και η αφεντιά μου μιάς και έχω εργαστεί αποφασιστικά για να "μπουν στον χάρτη" τα μονοπάτια της Ρεματιάς στην Πεντέλη. Έφερα μαζί μου και ειδικό ναυτικό σχοινί για να διασφαλιστεί η νέα κατάβαση του μονοπατιού, λίγο πιο πάνω από την πηγή της Αφροδίτης, στα Μελίσσια.


 
Κατά τη διάρκεια της δράσης καθαρισμού, τηρήσαμε όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα και φορούσαμε τις κατάλληλες ιατρικές μάσκες.
Παράλληλα με την όμορφη σηματοδότηση του
VRILISSOS-ΒΡΙΛΗΣΣΟΣ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
- που αφορά το κύριο μονοπάτι διάσχισης της ρεματιάς - σηματοδοτήσαμε και τις πρόσφατα καθαρισμένες παραρεμάτιες διαδρομές με κατάλληλα κορδελάκια. Το αποτέλεσμα της δράσης μας ικανοποίησε και χαιρόμαστε που η πανέμορφη ρεματιά μας είναι πλέον ασφαλέστερα προσβάσιμη για όλους τους κατοίκους της περιοχής. Eυχαριστούμε τις
Dafni Lianantonaki
και
Ioanna Lemoni
για τις όμορφες φωτογραφίες και τους Κώστα Χριστόπουλο και Στάμο Γουριώτη για την ενεργή συμμετοχή τους.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου